Buigen of Barsten

Wat zorgt ervoor dat wij als organisme zo stevig in elkaar zitten en niet als een zoutzak in elkaar zakken? Hoe komt het dat andere mensen minder stevig in elkaar zitten? Welke structuren zorgen ervoor dat wij zo stevig in elkaar zitten? Zijn deze structuren nog op andere plekken in de wereld om ons heen terug te vinden?

Dat ga jij op deze website uitzoeken. Door middel van de opdrachten op deze website kom je steeds dichter bij de antwoorden op deze vragen en leer je weer wat meer over jezelf en de wereld om je heen.

Stap 1

Voordat je gaat beginnen met het maken van alle opdrachten ga je eerst de hele website bekijken zodat je weet wat je allemaal moet doen. Daarna ga je in je studieplanner plannen wanneer je welke opdrachten gaat uitvoeren, dit kan zijn op school tijdens de les of thuis op je eigen computer.

Stap 2

Terwijl je op zoek bent naar alle antwoorden, verzamel je alle opdrachten in één Word document. In het Word document maak je een voorpagina met daarop:

  1. De titel van het project.
  2. Een afbeelding die iets te maken heeft met het project.
  3. Je voor- en achternaam.
  4. Je klas.
  5. De datum van inleveren.
  6. Het vak waarvoor je het project maakt.

Na de voorpagina komt de inhoudsopgave welke op deze website te vinden is. Gevolgd door de opdrachten in de volgorde die in de inhoudsopgave staat.

Dit Word document sla je op de computer op en op je Google Drive. Op deze manier kan je er thuis aan verder werken.

Stap 3

Na elke opdracht die je hebt uitgevoerd loop je de Checklist langs:

  1. Door je opdracht eerst zelf nog een keer te controleren op spelfouten (spelling- en grammaticacontrole) en mogelijk vergeten onderdelen.
  2. Door je klasgenoot het te laten controleren op spelfouten en mogelijk vergeten onderdelen.
  3. Door je docent het te laten controleren op spelfouten en mogelijk vergeten onderdelen.

Zorg ervoor dat je checklist ook echt wordt ingevuld.

Stap 4

Nu je alle opdrachten hebt gemaakt kan je het gemaakte document inleveren. Vraag aan je docent hoe je dit moet inleveren, uitgeprint of via magister.

Biologie voor jou

Naast het werken aan dit project op school ga je thuis nog opdrachten maken in het werkboek. Om erachter te komen wanneer je welke opdrachten af moet hebben kijk je op je studiewijzer of op één van de volgende links.
Biologie voor jou VMBO/MAVO
Biologie voor jou MAVO/HAVO
Biologie voor jou HAVO/VWO